Foredrag om Sværmintelligens, Memer og Metaforik
 
Vi har for lang tid siden fundet ud af, at det godt kan betale sig at hente inspiration udenfor vores eget domæne, når vi gerne vil arbejde med emner som eksempelvis:  

 • Organisationsudvikling
 • Værdier og kultur
 • Værdibaseret ledelse
 • Motivation
 • Coaching
 • Storytelling
 • Marketing og Branding
 • Vidensdeling

Således har vi gennem en årrække kigget flittigt ”ind over plankeværket” til idrætsudøvere og kunstnere, for at hente inspiration hos dem. Ligeledes er en del af vores teorier og idéer opstået ved at betragte biologiske systemer og fænomener, for at se, om vi dér kan finde mulige kilder til ny forståelse og forbedring.
 
Under foredraget får deltagerne en første forståelse af, hvorledes de 3 områder – der alle må siges at være i udkanten af vores traditionelle måde at tænke organisationer og organisationsteori på - med fordel kan inddrages og kombineres, når man arbejder med de ovennævnte, lidt blødere emner. De 3 områder som inddrages, er følgende:  
 • Metaforik  –  der beskriver hvorledes metaforer er en uadskillelig del af vores sprogbrug, og at vi derfor lige så godt kan vælge at benytte dem på en mere bevidst måde, da de bedste metaforer virker på mange niveauer og derfor er et meget effektivt kommunikativt virkemiddel, der kan have stor indflydelse på mennesker forståelse og motivation.

 • Sværmintelligens  –  en ny gren indenfor organisationsudvikling, hvor forskerne har kortlagt dele af de sociale insekters (bier, myrer, termitter etc.) måde at organisere sig på. Deres systemer har en række karakteristika, der alle kan være attraktive for vores organisationer, nemlig fleksibilitet, robusthed og selv-organisering baseret på det enkelte individs reaktion på en uforudsigelig omverden.

 • Memer og memetik  –  der også er et relativ nyt forskningsfelt, og som kan betragtes som en pendant til gener og genetik.
  Videnskaben om gener og genetik beskriver hvorledes biologiske systemer udvikles, tilpasser sig og overlever eller dør. På tilsvarende vis kan vi – med udgangspunkt i memer og memetik – få en spirende forståelse af hvorledes tanker, ideer og viden udvikles, tilpasser sig og overlever eller dør bort.

 
I det omfang tiden og de praktiske rammer tillader det, vil deltagerne få anledning til at afprøve lidt af den præsenterede teori, gennem et par mindre øvelser.

 
Hvad siger kunderne?
Her er et par tilbagelemdinger fra tidigere deltagere på dette foredrag:
 
"Tak for et rigtigt godt arrangement. Det var dejligt for en gangs skyld at "lette" fra jorden og de meget praktiske/løsningsorienterede emner. Jeg underholdt famlien en del da jeg kom hjem, og vi kunne godt finde "små
simple" regler, der kunne hjælpe os i hverdagen. Jeg har team-building med mit projektteam i morgen, og vil helt sikkert også fortælle om min oplevelse."
Annette Ohm, Certificeret Projektleder (PMI), Ohm Consulting ApS
 
"Tiden fløj af sted! Det var meget spændende og interessant. Det er godt med sådanne indlæg, hvor vi får et frisk pust og noget inspiration til at tænke videre selv. Især indlægget om metaforik er direkte brugbart, men de andre indlæg åbnede også nye perspektiver."
Lone Christensen, Projektchef, BRFkredit
 
 
"Det var en rigtig øjenåbner! Et godt eksempel på at nogle tilsyneladende irrelevante (i relation til projektledelse) begreber pludselig giver mening og inspiration."
Paul Lysholdt Rasmussen, Direktør, Lysholdt Consulting A/S
 

Hvis du gerne vil vide mere...
Hvis du ønsker yderligere information om vores foredrag, og eventuelt gerne vil drøfte hvorledes det kan bidrage til jeres møder, seminarer, kick-off eller inspirationsdage, er du meget velkommen til at ringe til os - eller sende en mail til vores adresse info@Performex-HR.dk.